» » » » » Fabrica de avize medicale: clinica din Bacău care i-a dat adeverinţă unui mort pentru a conduce camioane


La jumătate de an de la deces, un băcăuan a primit aviz că este apt să conducă maşini de marfă. Conform psihologului Diana Lucan Humureanu, bărbatul mort „nu are probleme comportamentale evidente“.

Clinica medicală „Psihomed“ din Bacău, administrată de psihologul Diana Lucan Humureanu, este unul din locurile unde pot merge şoferii care au nevoie de avize medicale şi psihologice conform cărora sunt apţi să parcurgă mii de kilometri pe şosele. Ziariştii „Adevărul“ au apelat la un şofer profesionist care s-a oferit să probeze că la clinica aflată pe strada Bucium şoferii profesionişti bolnavi şi care trebuie să fie sănătoşi în acte rezolvă problema uşor. „Actorul“, un tânăr de 20 de ani, a cerut un aviz pentru el şi altul pentru Costel Frigură, „un unchi de 50 de ani, care nu poate ajunge în Bacău, la controlul medical, deoarece este plecat în cursă“. Nu a fost nevoie de prea multe explicaţii despre unchiul absent. 160 de lei şi o simplă copie după buletinul lui Costel Frigură au fost suficiente ca nepotul să obţină actele medicale necesare.

„Avizul psihologic vi-l dau acum, pe loc, însă pentru cel medical, veniţi mâine după ora 12.00“, a transmis asistenta medicală aflată la intrare în clinică. A doua zi, unchiul de 50 de ani figura în actele parafate de Diana Lucan Humureanu ca fiind un bărbat perfect sănătos şi apt pentru practicarea meseriei de şofer. Dacă pe avizul medical scrie că Frigură este „apt medical pentru transport marfă intern“, pe avizul psihologic se menţionează că bărbatul „nu are probleme comportamentale evidente în momentul testării“. Nimeni din clinică nu şi-a pus vreo clipă problema că omul din copia de buletin este decedat din noiembrie 2012.


Certificatul de deces al lui Costel (stânga) şi avizul eliberat şoferului, la jumătate de an după decesul lui (dreapta)

Salvată de afacerea soţului 

La începutul acestui an, Ministerul Transporturilor, singura autoritate abilitată să dea aviz de funcţionare cabinetelor medicale care eliberează acte pentru şoferii profesionişti, a decis că „Psihomed“, din lipsă de personal, nu mai îndeplineşte condiţiile legale de funcţionare. Din această cauză, clinica băcăuană nu a mai primit actul de agreare de la minister şi, prin urmare, nu mai are dreptul să elibereze certificate medicale pentru şoferii de camioane, autobuze sau dube. Acesta nu a fost un motiv ca afacerea băcăuancei Diana Lucan Humureanu să stagneze. Portiţa salvatoare a venit din partea soţului său, Andi Humureanu, care deţine firma Top Medclinic, cu acelaşi obiect de activitate şi cu sediul în localitatea suceveană Câmpulung Moldovenesc. Avantajul Top Medclinic este că are acreditarea ministerului.

Citeste mai mult: adev.ro/mmp32b

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO