» » Primariile ies din blocaj


“Daca scap de datorii mai traiesc o suta de ani!”

Primariile care au investitii vechi neachitate sau intentioneaza sa inceapa investitii in retele de apa, drumuri, scoli, centre sociale vor scapa de grija blocajelor. Guvernul a emis o ordonanta de urgenta care inlocuieste procedura de rambursare cu cea de decontare, scopul fiind cresterea gradului de absorbtie a instrumentelor structurale alocate României in perioada 2007-2013. Noul act normativ prevede ca firma de constructii emite factura, primaria intocmeste documentatia, mai putin ordinul de plata, deoarece nu plateste lucrarea din bugetul local, si trimite dosarul la Autoritatea de Management, care il verifica si vireaza banii. In 5 zile, primaria face dovada platii catre constructor, nefiind nevoita sa faca imprumuturi. Primarii, pentru care datoriile erau “o mare apasare”, respira usurati. Intre autoritatile bacauane care au lucrari neplatite se numara CL Asau, cu datorii pentru un pod si doua punti, CL Odobesti, cu un proiect integrat pe Masura 322, CL Secuieni, pentru sala de sport, si CL Prajesti, cu un sediu de primarie neterminat.

“Am de achitat 9 miliarde de lei vechi la Alconep Tg Ocna care ne-a facut un pod peste Trotus si doua punti. Ei au executat lucrarea, mai cu bani, mai fara bani, trebuie doar sa asfalteze podul si sa faca gabioane. E bine si pentru firma, si pentru noi. In sfârsit, vom scapa de datorii.” Constantin Radulescu, primarul comunei Asau
“Daca scap de datorii mai traiesc o suta de ani! Am o datorie de 6,4 miliarde de lei vechi la Conextrust, pe Masura 322, si una de 5,1 miliarde la Comnef pentru un drum la Ciuturesti. Ne-au dat in judecata si ne era teama ca ne blocheaza conturile. Era o mare apasare!”
Ionel Galatanu, primarul comunei Odobesti

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO