» » » » » » DIRECTORUL FINANȚELOR, MIRCEA MUNTEAN, ACUZAT DE PROCURORI CĂ ȘTIA DE INFRACȚIUNILE SOȚIEI


Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunal susțin că soțul dr. Elena Munteanu “avea cunoștință de activitatea infracțională desfășurată de aceasta” – anchetatorii cer o verificare fiscală a SC Ancum Impex SRL – firmă în cadrul căreia funcționează cabinetul privat al doctoriței – dar nu de către Direcția Finanțelor Bacău, dat fiind faptul că instituția este condusă de Mircea Muntean, ci de către o altă instituție de control u procurorii vor deschide un nou dosar pe numele dr. Elena Munteanu, cu noi acuzații care vizează înșelăciunea și evaziunea fiscală
Cătălina CHIFU
Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunal susțin că dr. Elena Munteanu, cercetată pentru luare și dare de mită, trafic de influență și exercitarea fără drept a profesiei de farmacist, nu s-a limitat doar la condiționarea actului medical. Medicul este acuzat și de alte infracțiuni, printre care înșelăciunea și evaziunea fiscală. Procurorii au pus accent pe comercializarea de medicamente, unele expirate, ce proveneau din donații, dar și din farmacii, fraudarea fondului național de sănătate prin utilizarea de mijloace frauduloase pe componenta decontării medicamentelor și dispozitivelor medicale, favorizarea intereselor financiare ale unor societăți de distribuire a dispozitivelor medicale, în detrimentul pacienților.
Anchetatorii vorbesc și despre o tactică de atragere a pacienților în cabinetul particular, unde erau nevoiți să achite consultațiile pentru care, de regulă, dr. Munteanu nu elibera chitanță. Anchetatorii susțin că sunt indicii certe legate de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Mai mult decât atât, reprezentanții Parchetului aduc acuzații grave și soțului doctoriței, Mircea Muntean, directorul Direcției Generale a Finanțelor Publice Bacău, despre care spun că știa de activitatea infracțională a soției. În aceste condiții, procurorii cer ca o altă instituție de control să facă o verificare fiscală a SC Ancum Impex. “Efectuarea unei verificări fiscale a SC Ancum Impex SRL Bacău se impune cu necesitate, dar în condițiile în care soțul învinuitei este director executiv al ANAF Bacău și, din datele dosarului, rezultă că avea cunoștință de activitatea infracțională desfășurată de aceasta, considerăm că există indicii că efectuarea unei verificări fiscale a societății de către reprezentanții ANAF Bacău ar putea fi subiectivă. Instanța va fi sesizată doar pentru judecarea faptelor de corupție și exercitare fără drept a profesiei de farmacist, cauza urmând a fi disjunsă pentru celelalte infracțiuni (înșelăciune, evaziune fiscală, n.r.)”, arată procurorii.
Întrebat la telefon cum comentează aceste acuzații ale procurorilor, Mircea Muntean a închis imediat telefonul. Unul dintre avocații dr. Elena Munteanu, Cozmin Umbrărescu, spune că momentan nu s-au început cercetările în noul dosar. “Nu am fost chemați la audieri și încă nu ni s-au adus la cunoștință aceste învinuiri. Se pleacă de la ideea că pentru consultații nu s-au tăiat chitanțe. Nu confirmăm aceste noi acuzații. Se va disjunge cauza pe aceste noi acuzații și urmează să se pornească cercetările la Poliție”, ne-a declarat Cozmin Umbrărescu.
Proprietăți și conturi bancare
În urma perchezițiilor din octombrie anul trecut, în casa mamei dr. Elena Munteanu s-au găsit 140.000 lei, iar de la domiciliul medicului s-au ridicat 35.000 de lei, 10.270 euro, 100 coroane norvegiene, 60 lire sterline, bijuterii, certificate de Trezorerie, carduri în valoare de câteva sute de milioane lei vechi, acte, dosare medicale și nu mai puțin de opt saci cu medicamente. O întreagă avere deținută de familia Muntean, așa cum reiese, de altfel, și din ultima declarație de avere postată pe site-ul ANAF a soțului doctoriței, Mircea Muntean. Aceștia sunt proprietarii a trei apartamente în Bacău, o casă în Filipești și o alta în municipiul Bacău.
Familia Muntean mai are în proprietate două hectare de teren în Onișcani, comuna Filipești, și 538 mp teren în Bacău. Directorul Finanțelor bate recordul însă la conturi bancare. Unul este la BRD în valoare de 7.530 dolari, alte trei la BCR de 7.593 lei, 24.154 dolari și 6.785 euro, un cont curent la BancPost de 20.330 lei și un depozit de 197.599 lei. Familia Muntean are și un depozit la Trezorerie în valoare de 273.958 lei, iar la Raiffeisen un cont de 3.169 lei și 11.608 dolari. La Țiriac Unicredit, Mircea Muntean are deschis un depozit de 51.673 lei și 21.824 dolari. Ca director la Direcția Generală a Finanțelor Publice Bacău, el a câștigat suma de 71.174 lei. Sume de bani a obținut și de la Universitatea “Vasile Alecsandri”, peste 46.000 lei, în calitate de conferențiar universitar, în timp ce soția, dr. Elena Munteanu, a acumulat venituri de peste 39.000 lei, ca medic la Pediatrie.


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO