» » » Directori noi in scoli: 88 de manageri de unitati de invatamânt au fost schimbati



La fel ca in fiecare an, lista directorilor de scoli din judetul Bacau este modificata. In acest moment, 88 de manageri de unitati de invatamânt au fost schimbati. Dintre acestia, 30 ocupau functia de director adjunct.

Unii dintre directorii si directorii adjuncti de unitati de invatamânt din Bacau, dar si din judet, au fost schimbati din functie. Pentru o parte dintre ei s-au dat decizii de numire incepând din data de 16 august, iar pentru altii, de la 1 septembrie. "Conform metodologiei care se refera la mobilitatea personalului didactic, 16 august a fost trecuta in calendarul stabilit de Ministerul Educatiei ca fiind data in care se organizeaza sedinta Consiliului de Administratie a Inspectoratului Scolar in care se aproba detasarile in interesul invatamântului pentru anul scolar viitor in functiile de director si director adjunct. A intrat deja in vigoare Legea 1/2011 cu modificari referitoare la aceste numiri, dar in acest moment nu exista metodologia de organizare a concursurilor de directori. De aceea, si pentru anul scolar 2012 - 2013, deocamdata, numirile de director s-au facut prin decizia inspectorului scolar general cu detasare, decizii care pot fi date pâna la sfârsitul anului scolar, respectiv 31 august 2013. Asta daca intre timp nu apare metodologia privind organizarea de concurs pentru ocuparea acestei functii si consiliile de administratie ale unitatilor de invatamânt decid conform acesteia sa organizeze un astfel de concurs", a explicat prof. Teodora Craus, inspector scolar pentru implementarea descentralizarii institutionale din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Bacau.

Criterii de selectie

Au fost puse in functie de conducere cadre didactice incadrate in scoli, conform pregatirii acestora, care au insa posibilitatea sa participe ulterior si la concurs. Pentru ocuparea acestor functii s-a tinut cont ca profesorii in cauza sa fie titulari in sistemul de invatamânt preuniversitar, sa aiba cel putin gradul didactic II si vechimea minima de 5 ani. Schimbarile in cauza au avut insa la baza modul de colaborare in activitatea manageriala, dar si abilitatile necesare pentru ocuparea unui astfel de post. "Inspectorul scolar general, in momentul in care da aceasta decizie de detasare, are posibilitatea sa decida si incetarea acestei detasari. Orice conducator de scoala sau de institutie isi creeaza echipa cu care sa lucreze. Probabil in momentul in care s-au facut aceste schimbari s-a luat in considerare modul in care s-a colaborat cu fostul director sau posibilitatea unei colaborari mai bune cu actualul director. Oricum, fiecare caz in parte a fost analizat si s-a luat o hotarâre privind toata activitatea ce vizeaza calitatea de manager al unei unitati de invatamânt", a mai precizat inspectorul scolar Teodora Craus.

Numar dublu de schimbari fata de anul trecut

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar, niciunul dintre directorii unitatilor de invatamânt din judet nu mai detine mandat de conducere obtinut prin concurs, toti fiind in perioada interimatului, numiti cu delegatie prin detasare in interesul invatamântului. In total au fost schimbati 88 de directori, din care 30 adjuncti. Anul trecut si-au pierdut functia 45 de manageri de scoli.

NOTA:
La decizia inspectorului scolar general, prof. Theodora Sotcan, lista cu noii directori numiti va fi facuta publica pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Bacau in aceste zile.
Roxana Neagu
desteptarea.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO