» » » » O mama acuza ca fiica ei este captiva la manastire din Tg. Ocna

Mariana Predan, din Craiova, este disperata ca fiica ei a fugit de acasa la manastire si a renuntat la tratamentul prescris de medici – fata sufera de o boala hormonala si a ajuns de la 75 la 130 de kilograme, in doi ani – Roxana a incercat sa mai fuga la o manastire, dar a fost adusa acasa, iar acum este la o manastire din Tirgu Ocna – reprezentatii Bisericii spun ca fata este majora, viata la manastire este alegerea ei si nu o pot da afara cu forta

Stefan POPA

O femeie din Craiova, Mariana Preda, este disperata ca nu isi poate convinge fiica, fugita de acasa la manastire, sa isi urmeze tratamentul care i-a fost prescris de medici. Femeia declara ca fiica sa Adela Roxana, in virsta de 25 de ani, s-a schimbat asa mult la manastire incit nu o mai recunoaste. Adela Roxana sufera de o dereglare hormonala. In 2007 avea 90 de kilograme, o greutate mare pentru virsta ei. Dupa ce a urmat timp de doi ani un tratament, primit de la Spitalul Parhon din Bucuresti, a ajuns la 75 de kilograme. “In 2009 fiica mea a fugit prima data de acasa la manastirea Arnata din judetul Vilcea si nu a mai urmat tratamentul. Era un copil excelent, care a avut parte de multa dragoste si in care aveam toata increderea. A fost licentiata in stiinte economice si chiar o ajutasem sa isi gaseasca de lucru in acest domeniu. Inainte sa fuga de acasa vorbea la telefon uneori pina la zece ore cu persoane despre care nu voia sa spuna nimic. Am adus-o inapoi acasa de la manastire, dar ea a fugit din nou, de aceasta data, la manastirea Magura Ocnei din Tirgu Ocna, unde Roxana spunea ca ar fi trebuit sa ajunga de prima data. In momentul de fata, pentru ca a intrerupt tratamentul a ajuns la 130 de kilograme la virsta de 25 de ani. Sint foarte ingrijorata de sanatatea ei”, a declarat Mariana Preda.

Mergea la biserica impinsa de la spate

Mama indurerata spune ca viata la manastire a influentat-o foarte mult pe fiica ei. Si nu asa cum si-ar fi dorit parintele. Fata nu a aratat niciodata ca ar fi interesata de cele bisericesti, ba chiar mergea la biserica impinsa de la spate. “Nu imi mai recunosc deloc fiica. Imi spune sa o las in pace ca ea se simte bine asa cum este si ca o ajuta Maica Domnului sa fie sanatoasa. Parca i-a fost spalat creierul. Tot ce vreau este sa mearga la doctor sa isi continue tratamenul ca sa fie bine. Daca totul e in regula o duc eu de mina la manastire, daca asta vrea. Nu vreau sa se ajunga in situatii cum au fost cele de la Cornu sau Tanacu. Inainte o impingeam sa mearga la biserica, ca nu voia, dar apoi s-a schimbat radical”, a mai adaugat mama ingrijorata. Femeia a incearca cu disperare sa isi recupereze fiica de la manastirea din Tirgu Ocna, unde spune ca “se petrece ceva necurat”. Incercarile noastre de a o contacta pe fata au fost zadarnice, pentru ca nu aceasta nu a raspuns la telefon.

Probleme de comunicare in familie

Am incercat si noi sa o contactam pe Roxana pe telefon, pentru a afla punctul ei de vedere, dar nu ne-a raspuns. Reprezentantii bisericii, care au avut in vedere acest caz, spun ca fata este majora, lucida si vrea sa ramina la manastire. Daca Mariana Preda, mama fetei, vrea sa o ia acasa, ei nu au nici un cuvint de spus, ci este in totalitate hotarirea Roxanei. “Trebuie sa se stie faptul ca viata monahala este o vocatie, o chemare. Fata a venit la manastire din proprie initiativa. Fiind majora nu are nevoie de acordul parintilor sa traiasca in manastire. Daca parintii vor sa o scoata cu forta de acolo, e problema lor, insa noi nu o putem da afara doar pentru ca vor ei. Desi acestia au insistat la noi, le-am explicat ca nu putem interveni decit in situatia in care tinara savirseste o infractiune sau este in contradictie cu legislatia bisericeasca si statutul de organizare si functionare al Bisericii Ortodoxe, ceea ce nu este cazul in situatia de fata”, a declarat inspector preot Constantin Gherasim, purtator de cuvint al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

ZIARUL DE BACAU

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO