» » » Casa Locala de Pensii Onesti, aproape de colaps

Mii de pensionari pusi pe drumuri

Casa Locala de Pensii Onesti inregistreaza mari intârzieri la recalcularea drepturilor, in baza unor noi documente privind stagiul de cotizare. Unitatea are foarte putini angajati. Solutia este rearondarea mai multor localitati, de la aceasta la Casa Judeteana de Pensii Bacau. Peste 10.000 de pensionari din zonele Moinestiului si Comanestiului vor trebui sa vina in Bacau.


Mai multi pensionari care sunt arondati Casei Locale de Pensii Onesti asteapta de o bucata buna de vreme sa primeasca decizia de recalculare a drepturilor cuvenite, ca urmare a depunerii unor acte noi privind stagiul lor de cotizare. Unitatea din subordinea Casei Judetene de Pensii (CJP) Bacau are intârzieri destul de mari la calculul pensiilor, in baza noilor documente prezentate de catre titulari. In momentul de fata, angajatii unitatii onestene lucreaza la rezolvarea ultimelor cereri de recalculare depuse in cursul lunii decembrie 2011. "Cererile de noi inscrieri la pensie se solutioneaza in 45 de zile, dar la modificarile de drepturi mai avem de lucru, ne-a spus Liviu Cretu, directorul CJP Bacau. La Onesti avem personal putin si de aceea este aceasta situatie. Dar am facut un program in asa fel incât sa aducem la zi, la jumatatea lunii martie, rezolvarea tuturor cererilor." La Casa Locala Onesti nu s-a reusit inca aducerea la zi nici trecerea pensiilor de invaliditate si a celor anticipate si anticipate partiale la pensii de limita de vârsta, care se face din oficiu. 

Peste 50.000 dosare la numai 11 salariati

La Casa Locala de Pensii Onesti sunt arondate toate comunele de pe Valea Muntelui, cele care se afla pe ruta Bacau-Oituz, precum si orasul Comanesti, municipiul Moinesti si localitatile limitrofe acestuia. In total, institutia onesteana gestioneaza peste 50.000 de dosare de pensii. Pentru aceasta arie vasta este angajat un numar extrem de mic de persoane. “La Casa Locala de Pensii Onesti avem 11 salariati si un post vacant de referent, mai spune directorul CJP Bacau. Acest post l-am scos la concurs de mai multe ori in ultimul an, dar nu s-a prezentat nimeni. Vin, se informeaza, dar nu se inscriu, deoarece este un loc de munca pentru care se cere o mare responsabilitate. In plus, este un volum mare de lucru. Frecvent se sta peste program, pentru a putea rezolva toate problemele.”

Drum lung pentru dreptul de pensie

Situatia de la Casa Locala de Pensii Onesti impune luarea unor masuri care nu vor fi in avantajul multora dintre pensionarii arondati acesteia ori al persoanelor care urmeaza sa iasa la pensie si locuiesc in una dintre localitatile circumscrise institutiei onestene. “Mai mult ca sigur pensionarii din zona Moinestiului si Comanestiului vor fi rearondati Casei Judetene de Pensii. Este vorba despre 5.325 pensionari, respectiv 5.137. Cu dosarele din zona Moinestiului si Comanestiului, vom reusi sa degrevam activitatea Casei Locale Onesti, astfel incât aceasta sa ajunga la zi cu rezolvarea cererilor pensionarilor din zona”, a mai declarat Liviu Cretu, directorul CJP Bacau. Mai intâi, toti cei care vor indeplini conditiile de pensionare si vor depune cerere in acest sens, din aria celor doua orase, vor fi orientati spre Casa Judeteana de Pensii Bacau. Intre timp aceasta va realiza transferul celor peste 10.000 de dosare de la Casa Locala de Pensii Onesti. Numai dupa ce aceste dosare vor fi introduse in baza de date a institutiei judetene, titularii lor se vor adresa acesteia pentru eventualele recalculari de pensii.
Elena Tintaru
http://www.onestiexpres.ro/casa-locala-de-pensii-onesti-aproape-de-colaps.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO