» » » Războiul Lemnaru-Budeanu, un nou episod

   
În ultima ședință a legislativului oneștean aleșii locali au avut pe ordinea de zi un proiect de hotărâre prin care primarul Oneștiului le propunea preluarea de către primărie a serviciului de alimentare cu apă a orașului. Un singur vot a lipsit pentru că acest proiect să fie transpus în realitate.
 SC Apă-Canal SA Onești, patronată de omul de afaceri Ovidiu Budeanu, liberal cu ștate vechi, a fost la un pas de a rămâne fără obiectul principal de activitate. Asta la propunerea de proiect a primarului Emil Lemnaru care se referă la preluarea, de către administrația publică locală a serviciului de alimentare cu apă.
Pentru că în cadrul Direcției Tehnice a Domeniului Public și Privat, de pe lângă Primăria Onești, s-a înființat Serviciul Public “Apă Canal”.
Astfel, în ultima ședință s-a dezbătut acest proiect de administrare, funcționare și exploatare a sistemului de alimentare cu apă. Acestea sunt asigurate de către firma lui Ovidiu Budeanu. S-ar fi dorit și preluarea prin gestiune directă acest serviciu, precum și aprobarea caietului de sarcini, însă proiectul nu a fost aprobat în totalitate, pentru că necesita două treimi din voturile aleșilor locali, fiind lege organică.
Practic edilul șef al Oneștiului avea nevoie de 14 voturi favorabile și pentru că nu au fost decât 13 voturi pentru, din care șase de la PNL și șapte de la PSD proiectul nu a întrunit cvorumul. Cei șase consilieri ai PD-L s-au abținut de la vot, motivând că în acest caz sunt prea multe procese pe rol.
Dacă cei nouă consilieri PSD ar fi fost prezenți la ședință proiectul ar fi trecut fără probleme. Din păcate pentru primarul Oneștiului Emil Lemnaru au lipsit doi consilieri PSD și au trecut doar anumite articole din proiect, nu și cele referitoarea la darea în administrare și exploatare a rețelelor de apă rece.
 ”Exploatează abuziv”
 “Apă-Canal exploatează rețelele în mod abuziv și ilegal, fără să aibă licență de exploatare. Trebuie să preluăm noi aceste rețele, pentru a obține fonduri europene pentru modernizare, de aproximativ  20 milioane de euro. Am făcut un parteneriat cu cei de la Consiliul Județean Bacău, dar nu putem accesa fondurile decât dacă operatorul este public” a susținut primarul Lemnaru.

Liberalii, ezitanți dar convinși de argumente

Dacă la început liberalii au fost oarecum ezitanți până la urmă aceștia au fost convinși de argumentel inițiatorului. A fost pentru prima dată când președintele de ședință în persoana lui Gelu Nicolcea a oprit procesul de votare care a fost reluat după ce primarul Lemnaru și-a expus argumentele. “Trebuie să facem eforturi pentru a accesa fonduri europene”, a motivat liberalul Cezar Olteanu pentru a vota în defavoarea firmei colegului liberal Ovidiu Budeanu. Replici precum ”ridică și tu mâna” s-au auzit atunci în sală printre liberali.


”Consilierii nu au verticalitate”

Am luat legătura cu Ovidiu Budeanu care a susținut că aleșii locali de la Onești nu au verticalitate și sunt presați de primarul Emil Lemnaru. ”Consilierii locali de la Onești nu au verticalitate dacă votează așa ceva. Ei fie sunt presați de Lemnaru, fie așteaptă firmituri de la el” a declarat Ovidiu Budeanu cel care patronează Apă-Canal Onești. De altfel acesta a explicat din ce cauze nu ar fi trebuit să facă acest lucru. ”Tot ce fac unii consilieri de la Onești e o glumă. Se joacă de-a votatul. Nu au ce face că sunt presați poate. Aleșii locali nu au atribuții să voteze așa ceva. Orice ar face e nul de drept căci în 1992 prin Hotărârea 597 serviciu de apă canal a fost dat în subordinea Consiliului Județean Bacău iar primarul Lemnaru a refuzat acest lucru” a mai spus Ovidiu Budeanu.

”Primarul Lemnaru face trafic de influență”

Extrem de dură a fost declarația lui Ovidiu Budeanu la adresa primarului Emil Lemnaru. De altfel, acesta a susținut că ar avea și probe în această direcție. ”Am documente din care reiese negru pe alb faptul că primarul Lemnaru face trafic de influență chiar și în instanțele de judecată” a concluzionat Ovidiu Budeanu. Am insistat pentru a intra în posesia acestora însă el a răspuns că ”le voi arăta la momentul potrivit„. Explicația pe care ne-o oferă Budeanu spune că de fapt primarul Lemnaru ar fi vrut să intre în posesia RAGCL, iar ”în momentul în care a scăpat-o printre degete nu mai are liniște”.
Legat de exploatarea ilegală a rețelelor de apă-canalizare Ovidiu Budeanu explică că acestea sunt în patrimoniul Apă-Canal așa că nimeni nu are ce pretenții să ridice. ”Dacă eu sunt un ilegalist că exploatez fără a avea dreptul rețelele de apă de ce toate instituțiile aflate în subordinea primăriei au semnat contract de furnizare apă cu mine. Trebuia să refuze nu stai la masă cu un ilegalist” a concluzionat Budeanu.
 Dana LUNGU

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO