» » » Ministrul Comunicaţiilor, desemnat cetăţean de onoare al comunei Viişoara

Valerian Vreme,  s-a aflat duminică la Viişoara, pe meleagurile natale, în calitate de invitat de onoare la sărbătoarea comunei. Născut în Viişoara Mică, ValerianVreme este, alături de naturalistul Dimitrie Brândză, una din personalităţile marcante ale comunei. După ce a vizitat mai multe şcoli şi biserici, Valerian Vreme a tăiat panglica Căminului Cultural din Viişoara, alături de primarul comunei, Daniel Hurmuz, primarul Cătălin Flutur şi parlamentarul Stelică Strugaru. Prima acţiune organizată la Căminul Cultural a fost o şedinţă festivă a Consiliului Local, care a aprobat în unanimitate decernarea diplomei de „Cetăţean de Onoare” al comunei Viişoara, Mi-nistrului Valerian Vre-me, pentru „contribuţia sa la creşterea prestigiului localităţii”. „Am văzut toată Europa, însă nicăieri sufletul nu-mi este atât de încărcat ca atunci când vin în Viişoara, când sunt în mijlocul constenilor mei”, a spus Valerian Vreme la primirea distincţiei, pentru care a mulţumit întregii comunităţi. Ministrul a participat apoi la lansarea unei monografii a comunei, lucrare realizată de un colectiv de autori, coordonat de Daniel Hurmuz. 
Zilele comunei Viişoara continuă până mâine, cu diverse activităţi sportive şi culturale.
http://www.momentul.ro/Momentul%20de%20Dorohoi/2011-11-07/Ministrul+Comunicatiilor%2C+desemnat+cetatean+de+onoare+al+comunei+Viisoara&hl=MINISTRUL%20VREME&tip=toate


Duminică memorabilă pentru locuitorii comunei botoşănene Viişoara

Cu siguranţă, ziua de duminică 6 noiembrie va rămâne ca una importantă pentru locuitorii comunei botoşănene Viişoara, comunitate condusă de primarul Daniel Ionel Hurmuz. În această zi, prima din seriamanifestărilor prilejuite de Zilele comunei, în mijlocul viişorenilor s-a aflat Valerian Vreme, ministrul Telecomunicaţiilor, originar din aceste locuri şi singurul ministru botoşănean de după 1990. Întors la locurile de baştină, ministrul Vreme a avut parte de o primire călduroasă din partea a zeci de localnici dar şi din partea unei delegaţii a PDL Botoşani din care au făcut parte Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani şi liderul democrat liberalilor botoşăneni, deputatul Stelică Strugaru, Ion Diaconu, vicepreşedinte al PDL Botoşani şi mulţi alţii, alături de executivul Primăriei Viişoara. O surpriză plăcută a momentului a fost şi prezenţa unei delegaţii de jurnalişti din Cernăuţi, Vasile Bâcu, preşedintele Societăţii pentru Cultură Românească Mihai Eminescu, Adrian Medvedi de la Gazeta de Herţa şi fotograful Nicolae Haucă de la Libertatea Cuvântului, care, la invitaţia profesorului Constantin Moroşanu din Darabani, au ţinut să fie alături de viişoreni. La invitaţia localnicilor, ministrul Valerian Vreme a vizitat şcolile din satele Cuza Vodă şi Viişoara Mică, unităţi de învăţământ dotate cu calculatoare prin grija ministrului botoşănean. Programul demnitarului a cuprins şi vizite la Grădiniţa şi Biserica cu hramul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil din localitatea reşedinţă de comună. În faţa a sute de participanţi, alături de executivul local şi al PDL Botoşani, ministrul Vreme a tăiat panglica inaugurală a Căminului cultural, locaţie unde avea să se deruleze un alt moment în premieră al zilei de 6 noiembrie. În urma unei hotărâri a Consiliului Local Viişoara, ministrului Valerian Vreme i-a fost înmânată de către primarul Daniel Ionel Hurmuz diploma de cetăţean de onoare al comunei. După care, prin grija edilului şef al comunei, dar şi al colaboratorilor: Gheorghe Epure, Maria Epure, Florin Bejenaru, Radu Epure, Vasile Midoschi şi Mihai Marius Condurache, dar nu în ultimul rând a profesorului Ionel Bejenaru şi a lui Ion Istrate, directorul Editurii Agata din Botoşani, a fost lansată cartea Monografia comunei Viişoara. Aşa cum a ţinut să sublinieze şi primarul Hurmuz, „cartea vine să împlinească o necesitate de mult resimţită, atât de locuitorii acestor meleaguri cât şi de cei ce vizitează nordul judeţului Botoşani. Prin această carte de suflet aducem un binemeritat omagiu tuturor generaţiilor de săteni care s-au născut, au muncit, au trăit şi au luptat aici de-a lungul istoriei, urmărind realizarea idealului unei vieţi mai bune, mai demne şi mai frumoase pentru noi toţi”. Şi pe această cale, mulţumim domnului Ion Istrate, directorul Editurii Agata din Botoşani, pentru asigurarea transportului.(Gabriel BALAŞA)

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO